21 de Febrer de 2025 a les 12:31
El Centre d’Estudis Santjustencs inicia el pròxim mes de març una nova edició del curs de coneixements santjustencs, que aquest any arriba a la seva setzena edició. Sota el títol ‘El Patrimoni Documental a Sant Just Desvern’, el curs estarà format per tres sessions que es duran a terme a la sala Isidor Cònsul de Can Ginestar. Astrid Goldstein, membre del Centre d’Estudis, ha vingut a explicar-ho a Ràdio Desvern.
La primera sessió tindrà lloc el dijous 6 de març i portarà per títol ‘Els tres documents més antics de Sant Just’. Impartida per Juli Ochoa i Olga Sbert, la conferència presentarà tres documents del segle X que fan referència al municipi: el llegat del Prevere Joan (965), el testament de Muç (987) i la carta Dadil, aquesta última sense una data exacta però també del segle X.
El dijous 13 de març, la segona sessió estarà dedicada als 35 anys de l'Arxiu Municipal de Sant Just. A càrrec de Jordi Amigó, l’arxiver municipal, es farà un recorregut per la seva evolució des del 1989, passant de custodiar 300 capses de documents a més de 14.000 en l’actualitat. També es parlarà dels 81 fons documentals que conté i del paper de l’Arxiu en la preservació del patrimoni local.
L'última sessió es farà el dimarts 18 de març i portarà per títol ‘Receptari de fotografia digital: ingredients essencials pel seu arxiu’ Impartida per Susanna Muriel, especialista en patrimoni fotogràfic, oferirà eines per organitzar i preservar fotografies familiars i històriques de manera òptima, destacant la importància de crear un llegat visual accessible per a futures generacions.
El curs de coneixements santjustencs és una iniciativa consolidada que permet aprofundir en la història i el patrimoni documental del municipi. Totes les sessions es faran a les 19 h i estan obertes a tothom interessat en la història local.
Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: