Resuming podcast

18 de Abril de 2024 a les 12:59

Sant Just acull la segona edició de la Jornada d'Esport Unificat

Compartir

L'esdeveniment, que comptarà amb la participació d'alumnes de l'Institut de Sant Just i de l'escola Centre Pilot, té com a objectiu fomentar la integració de les persones amb discapacitat a través de l'esport.

El pròxim 2 de maig, el Complex Esportiu La Bonaigua de Sant Just serà l'escenari de la Jornada d'Esport Unificat, un esdeveniment organitzat per la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL). Aquesta jornada, que celebra la seva segona edició, comptarà amb la participació d'alumnes de l'Institut de Sant Just i de l'escola d'educació especial Centre Pilot.

Segons Manel Algeciras, gerent d'ACELL, l'objectiu de l'esdeveniment és fomentar la inclusió i demostrar els beneficis de l'esport com a eina d'integració social. La voluntat és que els alumnes d'educació especial vegin que són capaços de fer esport i gaudir-lo, més enllà de les barreres que sovint els separen de l'activitat física regular, ha explicat Algeciras a Ràdio Desvern.

La jornada inclourà diferents estacions esportives —handbol, hoquei, futbol i bàsquet— així com una estació d'hàbits saludables. Aproximadament 120 alumnes es dividiran en grups que rotaran entre les estacions, amb l'objectiu de promoure l’esport i l'acceptació de les diferències individuals.

Es comptarà amb la presència de figures destacables com Joan Capdevila, exjugador de l'Espanyol i campió del món, i Xavi Crespo, jugador internacional de bàsquet, que participaran en les activitats, proporcionant inspiració i motivació als joves participants.

La jornada no només busca l'entreteniment, sinó també l'aprenentatge mutu entre els participants. La voluntat de la federació és transmetre que l'important és jugar i participar, no guanyar, i volen que els alumnes sense discapacitats vegin que les persones amb discapacitat intel·lectual estan contentes fent el que facin, valorant l'esforç per sobre del resultat.

Aquesta iniciativa forma part de l'estratègia més àmplia de la federació per integrar l'esport adaptat en el teixit social i esportiu ordinari, promocionant l'esport continuat i la participació en competicions, com els Special Olympics, que s'organitzen cada quatre anys i la pròxima edició està prevista per al 2026.

Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: